28. jun. 2013

Hvordan man...

Jakke fra Zara str. 11-12 år (152 cm), top fra Vila str. xsmall, nederdel fra Vila str. small, strømpebukser fra H&M str. 134/140 (8-10 år), sko fra Skoringen str. 31, øreringe fra (Julie Sandlau?)
Fotograf: HJ

...styler sin fantastiske blazer! Da jeg viste jer min blazer på bloggen i går, havde jeg (selvom I ikke kunne se det) kun hvidt tøj på til; jeg havde hvide cowboybukser og en hvid top - that's it. Og selvom det så godt ud og gav plads til store, chunky sølv- eller guldsmykker, så kunne det også modemæssigt blive en smule kedeligt.

Så jeg har prøvet at re-style min blazer med lidt mønster, gøre den mere feminen med nederdelen og resultatet? Jeg ligner til forveksling en premierminister eller noget andet højtstående... Og jeg elsker det! Jeg kunne sagtens finde på at have dette sæt på til en jobsamtale, på en date eller en cafétur med en veninde.

Selvom dette billede for alvor afslører alle mine skavanker; mine buler, mine små skuldre, min skæve ryg osv... Så kan jeg ikke lade være med bare at kigge på det og sige til mig selv, at stilen passer sig rigtig godt til en kørestolsbruger.

Dét her kan måske lyde mærkeligt men; jeg har i mit lange, 18-årige liv oplevet utallige gange, at man som handicappet (for slet ikke at tale om kørestolsbruger), har man sværere ved at få folk til at respektere en som en ligesindet. Jeg er ofte blevet kaldt et barn ved en fejltagelse, eller simpelthen blevet ignoreret af folk som mente, at jeg da umuligt kunne have noget vigtigt på hjerte. 

Men dette sæt ændrer af en eller anden mærkelig årsag folks syn på mig? Jeg ved ikke om det er fordi det er pænt sat sammen, og folk derfor tænker: "Når kællingen kan sætte tøj sammen, så kan hun da i det mindste tænke!" Eller om det simpelthen bare er sådan, at sættet afliver en masse fordomme om at handicappede er grimme eller ulækre. Meget kan man sige om PRESMA; hun har ingen økonomisk sans, hun er røv hysterisk og så er hun stædig af helvede til - men ulækker eller grim, dét er ikke passende adjektiver!

Så til alle mini-tøserne derude: sørg for at se ordentlig ud i tøjet (det behøver ikke være dyrt tøj, bare det ikke er py'en som I svanser rundt i!); lad sjuskedorte blive hjemme, vær ordentlig soigneret og have et smil på læben - bitte små ting kan hjælpe til at skabe respekt - jeg taler af erfaring!

Jeg ønsker jer alle en fantastisk weekend!

2 kommentarer:

 1. Jeg elsker dette indlæg! Du har så ret i det hele! Da jeg selv har achondroplasi og derfor også er rigtig lav, må jeg også flere gange ty til kørestolen. Har tit oplevet at folk taler overdrevet venligt eller smiler rigtig stort til mig, på samme måde som man smiler eller taler til fx en hund. Du er så fantastisk og jeg har oplevet samme respekt ved bare at gøre de små ting, fx sætte mit hår, tage smykker på osv.
  Mange hilsner Melissa :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej med dig Melissa!

   Hvor er det dejligt at høre, at mine råd rent faktisk virker! ;p
   Det gør mig rigtig ondt med din sygdom, men jeg ved jo fra mig selv, at medlidenhed ikke virker en skid, så derfor vil jeg bare sige: bliv ved med bling-bling'en søde dig!

   Du må have det lækkert og fortsat god læselyst! <3

   xoxo
   PRESMA

   Slet

Tusind tak for kommentaren!
- Og kom snart igen <3