9. aug. 2013

"Undskyld mig, men jeg er altså 18..."

...Er en sætning som bliver brugt på næsten daglig basis når jeg skal møde nye, fremmede mennesker. Min alder bliver ALTID misforstået og jeg må bare indse, at jeg ikke kan gøre noget ved det. Jeg har virkelig prøvet alt, for at se aldersvarende ud: jeg har prøvet med forskelligt slags tøj og presset brysterne sammen så jeg fik en kavalergang an mas! Jeg har prøvet med en masse make-up i skærmen og med tårnhøje stiletter. Jeg har prøvet at ændre mit sprog; benyttet ord såsom "udemærket" og tiltalt folk som "De" og generelt bare haft en mere voksen holdning - intet hjælper. Til min store irritation!

Folk tror stadig i 9 ud af 10 tilfælde, at jeg er omkring de fire år (og især gamle mennesker er storstygge til at fejlbedømme af min alder!) Helt ærligt folkens, hvor mange piger på fire år kender I, som har bryster og smokey eyes? Nej vel? Men hils endeligt fra mig, hvis I møder hende en dag - og please sig til hendes forældre, at hun skal droppe farveladen i mange år endnu!

Da jeg så endeligt kom i gymnasiet, troede jeg, at nu var min bitre "børnehave"-tid forbi. Men næ nej, sådan skulle det ikke gå:

"Går du så i skole, lille frøken?"
"Ja, i 2.g"

"I 2. klasse? Næ, er du så glad for skolen?"
Åh Gud...

Det mest irriterende er, når det er "professionelle" mennesker som begår fejlen. Læger, tjenere eller folk som bare har med andre mennesker at gøre til det daglige burde være så professionelle, at de liiige åbner glukkerne en ekstra gang, inden de åbner munden. Jeg har været ude for mange mærkelige ting. For eksempel på den fine og meget dyre restaurant:

"Og her er så en ske du kan lege med i mens din mad bliver færdig."
"Jo tak skal du da have Kaptajn-Klovn. I øvrigt, hvis du nu skulle være i tvivl så bestilte jeg kaviar - og IKKE et Happy Meal..."

Jeg overvejer seriøst at lave en standard præsentation af mig selv, til fremtidige bekendtskaber af især ældre dato: "Jeg hedder Ditte og jeg er 18 år gammel - det vil sige at jeg er født i året 1995, hvis De skulle være i tvivl... Jeg skal starte i 3.g - De ved, det sidste klassetrin på et GYMNASIUM!"

Er jeres alder også blevet misforstået? Fortæl den mest pinlige/sjove/mærkværdige historie i kommentarfeltet og join min klub!

2 kommentarer:

 1. Jeg er 22 år, når jeg tager med bussen bliver jeg ofte spurgt om jeg skal have en voksen eller børnebillet, og for at få en børnebillet skal man være under 16. Jeg bliver oftes spurgt om det, når jeg intet makeup har på, det siger nok bare lidt om hvordan jeg ser ud, uden makeup. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe Katrine! Hvorfor så ikke bare gå uden make-up og snuppe en børnebillet, tænker jeg? Dét havde jeg da gjort :p

   Tusind tak for kommentaren!
   Fortsat god læselyst på bloggen.

   xoxo
   PRESMA

   Slet

Tusind tak for kommentaren!
- Og kom snart igen <3